دانستنیهای لازم برای آموزش خواب
پروفسور ایزابلا گرانیک(Isabela Granic)، روانشناس رشد و یکی از نویسندگان کتاب زمان خواب: راهنمای مفید برای وقت خواب کودک شما[۱] میگوید: «زمانها و دورههای مناسبی برای آموزش خواب وجود دارد که احتمالاً چندان موثر نیستند». «دلیل این اتفاق آن است که نوزادان و کودکان نوپا به خاطر رشد ذهنیشان شبها بهانهگیر و نق نقو هستند و بیدار میمانند. آنها به تدریج مهارتهای شناختی را یاد میگیرند و اغلب نمیتوانند به خوبی بخوابند.»
از بدو تولد تا ۲.۵ ماهگی نوزاد
کودکان نمیتوانند تفاوت روز و شب را متوجه شوند- چون بدن آنها به اندازهی کافی ملاتونین تولید نمیکند- بنابراین به تغذیه مداوم نیازمند هستند.
سه تا چهار ماهگی
در این دوره یک چرخه خواب شبانه شکل مي گیرد، آنها بیشتر اجتماعی میشوند و تا حدودی اضطراب جدایی را میتوانند تجربه کنند، بنابراین بهتر چرت میزنند.
یک کودک سه و نیم ماهه از نیمه شب تا شش صبح پیوسته بیدار میشود. برای مادرانی که شبها محروم از خواب هستند Baby Sleep Whisperer Ingrid Prueher پیشنهاداتی دارد.
۴.۵ تا ۵.۵ ماهگی
کوچولوی شما در این سن یاد میگیرد که اگر از خودش آواهایی دربیاورد، میتواند توجه شما را جلب کند. در طول این مدت تلاش برای آموزش خواب به او میتواند چالش برانگیز باشد.
۶ تا ۸ ماهگی
کودکان در این سن دوست دارند بیشتر برای رسیدن به اسباب بازیها تلاش کنند تا اینکه به چهرهی شما خیره شوند. این کار را انجام بدهید- در این صورت ممکن است زمانی که شبها بیدار میشوند، بهانهگیر نباشند.
۹ تا ۱۱ ماهگی
یک نوزاد به تدریج درک میکند که پدر و مادرش بعد از ترک اتاق هنوز هستند و او را ترک نکردند. با دانستن این نکته وقتی شما از اتاق خارج میشوید، او گریه میکند و شما را میخواهد و گریهی او ممکن است کلافهکننده باشد.
۱۲ تا ۱۶ ماهگی
در این سن کودک شما بر گسترش مهارتها و تواناییهای گفتاری و فیزیکیاش تمرکز میکند و کمتر بهانه گیری میکند. این دوره سنی هم، زمان مناسبی برای آموزش خواب است.
۱۷ تا ۲۱ ماهگی
کودک دلبند شما در این دوره کنجکاو است و میخواهد مستقل شود، بنابراین او به کمک بیشتری نیاز دارد. آموزش خواب را در این مدت متوقف کنید.
[۱] Bed Timing: The ‘When-To’ Guide to Helping Your Child to Sleep.